Sjukhuset i Lidköping engagerar!

Besparingarna i Västra Götalands Regionen verkar drabba även Lidköpings sjukhus. De föreslagna förändringarna har fått folk att oroa sig för att akutmottagningen kommer att tvingas slå igen. Något som också undertecknad är övertygad om kommer att ske. Som många experter på sjukhuset sagt så kommer förändringarna att omöjliggöra en öppen akutmottagning. Jag litar definitivt på att de vet vad de talar om.
Förhoppningsvis så kommer inte förändringarna att genomföras och akuten bli kvar i nuvarande skick.
Sen kan man naturligtvis fråga sig om det måste finnas en akutmottagning inom "gångavstånd" bara för att det redan har gjort det så länge?
Jag minns en historia om min morfar som då bodde i Lavad mellan Gillstad och Grästorp. Hans ena dotter (min moster) blev akut sjuk och han fick då lägga tösen på vagnen och spänna för hästen för att köra in till Lidköpings sjukhus. Den resan var troligen betydligt obekvämare och tog säkert längre tid än vad en bilfärd från Lidköping till Skövde tar idag. Åker man dessutom då ambulans så är ju skillnaden ännu större.
Men självklart är det så att vi över tid har utvecklat välfärden för att få det bättre och att nuvarande besparingsförslag är en försämring av välfärden. Men vad är orsaken?
Jo den största orsaken kan stavas Alliansregeringen. En av deras allra första åtgärder efter maktövertagandet 2006 var att ta bort den indexerade uppräkningen av statsbidragen till kommuner och landsting. Man har alltså tvingats spara motsvarande inflationen varje år. En annan sak är privatiseringarna som äter resurser ur vår välfärdskassa. Allt för att få ihop pengar till skattesänkningar och det de påstår vara valfrihet (om den nu enbart skall finnas i tätorterna?)
Så summa summarum så vore det allra bästa (och den enda möjligheten) för att behålla akuten i Lidköping att vi fick en ny regering. Jag undrar om Bertil Jonsson (M) klarade att tänka så långt i dagens demonstration?
P4 Skaraborg
 
Att välfärden samtidigt blir sämre talar de aldrig om, Moderaterna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0