Anders Borg svamlar igen!

"-På kort sikt borde bolånet nu komma ned när bankernas finansieringskostnader minskar." Detta säger Anders Borg till SVT.

Men hos SVD kan man idag samtidigt läsa en artikel om att de Svenska bankerna riskerar att få sina kreditbetyg sänkta. Något som skulle leda till att bolånen istället kommer att bli dyrare.
"Inte minst betyder det sannolikt högre upplåningskostnader, som resulterar i att svenskarnas bolån skulle bli dyrare." står det i SVD:s artikel.

Borg är som vanligt på kollisionskurs med hur verkligheten ser ut i förhållande till vad han säger. Precis samma sak som alla gånger han i media påstått sig vara emot bonusar.
I verkligheten så började alliansregeringen med att underlätta för statliga företag att införa bonussystem. När sedan krisen kom 2008 så uttalade Borg åtskilliga ggr att han var emot dessa bonusar, dock utan att göra något politiskt. Ett bra exempel är statliga Svensk exportkredit. Jag citerar artikel från SVT:
"Sedan regeringen 2009 särskilt kritiserat statliga finansbolaget Svensk Exportkredit för sina vidlyftiga bonusavtal, så bestämde sig bolagets dåvarande styrelse för att intjänad bonus från 2008 inte skulle betalas ut.

Men trots det har en ny styrelse i Svensk Exportkredit nu ändå betalat ut pengarna – bonus inklusive ränta i efterhand för det året – på sammanlagt 5,8 miljoner kronor till fem chefer.

Året präglades av stor finansoro och Svensk Exportkredit förlorade nära en halv miljard kronor på isländska bankpapper.

Nu ska ändå pengarna betalas ut."

Så ser verkligheten ut och alla kan ju konstatera att verkligheten återigen skiljer sig markant från Anders Borgs rena fantasier i de uttalanden han gör. Hur kan folk ha förtroende för en sån fullständig pajas?

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0