Fantastiska Fagersta!

I går var vi alltså en liten delegation från Götene som åkte till Fagersta för att ta del av deras framgångssaga. I Fagersta har ju V egen majoritet vilket de (förutom Degerfors nu också) är själva om i Sverige. Det finns alltså all anledning att ta till sig av deras kunskaper och erfarenheter.
Innan V tog över styret i Fagersta var det en kommun med utflyttning och med mycket dålig ekonomi, ja faktiskt en av Sveriges sämre kommuner.
Efter att V tagit över har detta vänt totalt och Fagersta ligger nu i toppskiktet i Sverige bland kommunerna. Då skall man också veta att partiet styrt upp ekonomin så till den grad att man samtidigt som man lyckats förbättra ekonomin så har man ändå även kunnat sänka skatten. Sju ggr om jag inte minns helt fel.
Sett till detta och i en jämförelse med Götene så låter det som att Götene också skulle må bra av en egen Vänstermajoritet för att åter komma på fötter igen efter den pengadränering den nuvarande majoriteten stått för de senaste 5-6 åren.
Nåväl, mycket bra information fick vi i Fagersta och även ett mycket trevligt mottagande och bemötande. Ett stort tack för detta och nu gäller det för oss att värdera, ta till oss och försöka överföra kunskaperna till våra förhållanden här.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0