Lidköping säljer Cielhuset.

Lidköpings kommun säljer Cielhuset till Broholmsskolan. Beslutet tas efter en "oberoende" värdering. Värderingen satte ett pris på fastigheten till 34 miljoner. Lidköpings kommun har lagt ner 40 miljoner på huset i renoveringar.
Det enda parti som motsatte sig en försäljning och ville bjuda ut det på marknaden var Vänsterpartiet. Konstigt nog så var inte de marknadsförespråkande partierna i Alliansen för detta. Varför? Vill man inte att marknaden skall råda i Lidköping? Nej nu är det en friskola som skall få köpa och då räcker det tydligen med en värdering för Moderaterna o co. iaf om man skall tro Beril Jonsson den gamle nya Moderaten.
Minns att det var genom "värdering" Moderaterna sålde ut vårdcentralen Serafen för 700 000 kr. Efter tre år såldes denna vidare för 20 miljoner. Marknadsekonomi?
Vänsterpartiet i Lidköping ville om en försäljning trots allt skulle ske ha ett förbehåll mot vidareförsäljning på 10 år. Men vem av de övriga partierna ville skydda skattebetalarnas intressen med detta? Ingen! Så nu får Broholmsskolan förbehållslöst köpa Cielhuset för de värderade 34 miljonerna oavsett vad som sen händer. Är väl bara att gratulera dem till kapet.
Är det någon skattebetalare som tycker att detta beslut strider mot kommunallagen så lär det troligtvis bli överklagat. För enl. kommunallagen så måste man ta ut högsta möjliga pris för att just värna skattebetalarnas intressen. Börjar Lidköping likna Götene? Där håller Alliansen och sossarna också ihop.

Lika barn leka bäst?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0