SSU tar över i Götene?

Ja iaf i debatten där man nu börjat skriva den ena debattartikeln efter den andra där man slår in redan öppna dörrar. Förra veckan gick man ut med att SSU var för den planerade skateparken i Götene. Vem är emot, kan man fråga sig då? Ja ingen som jag vet även om vissa enskilda ledamöter uttryckt vissa tvivel om satsningen, även S ledamöter. Kanske är det därför man nu låter SSU stå för debatten när partiet i sig gjort bort sig så kapitalt. Problemet är bara att SSU-ordföranden Robert Lundkvist är en av de i partiet som gått i bräschen för de mest krontokiga besluten. En ja sägare pga egna karriärambitioner och då spelar det ingen roll hur korkade beslut partiledningen vill ta. Kort och gott en äkta gammal (ung) gråsosse.
Denna vecka har Robert Lundkvist (SSU) tydligen bestämt sig för att försöka sno tillbaka frågan om skolan och lärarna från FP. Läraryrkets status måste höjas, skriker rubriken från Lundkvist ut i bästa major Björklundstil. Det är lönerna som måste höjas enl. även Lundkvist nu, sex år efter FP. Hur han får ihop sitt resonemang med den politik han beslutat om är en fråga som verkligen är befogad i sammanhanget? S sparade ju 80 000 på elevernas läromedel, man drog in lärartjänster och man ville lägga ner musikskolan. Man tog bort 3:3 systemet för de som arbetar inom omsorgen för att spara pengar o.s.v. o.s.v., så hur SSU och Robert Lundkvist skall förverkliga höjda lärarlöner vore intressant att få reda på? Men därom skriver han naturligtvis ingenting. Tomma tunnor skramlar mest, är ju ett gammalt talesätt. Ett talesätt som verkligen passar in på Robert Lundkvist och hans debattartiklar.
Han ondgör sig också över att det fram till 2020 kommer att bli en brist på 46 500 lärare. Ja men då löser ju det problemet med lärarlönerna. Det är så marknadsekonomi fungerar. När det blir brist på en vara så stiger priset. Något som alla hungrande runt om i världen kan intyga för Lundkvist. Men så långt kan man väl inte begära att han skall tänka. Så en lärare/60 elever borde ju lösa problemet för Lundkvist. Men vem vill ha det så?

SSU-möte i Götene?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0