"De fyras gäng" borde lämna in i Götene!

Redan innan programmet Uppdrag Granskning sänts så framkommer den ena oegentligheten efter den andra i medierna nu ang. Medeltidens Värd skandalen i Götene. Saker som tidigare lyfts och försökt lyftas fram men där ledamöter istället mötts av förakt och härskarmentalitet från det politiska "etablissemanget". Alla "oliktänkande" har anklagats för olika saker (om än indirekt) och för att skapa dålig stämning inom politiken o.s.v. Hur man kan skapa dålig stämning för att man vill följa lagar och regler det övergår mitt förstånd iaf.
Ansvaret för debaclet Medeltidens Värld delas av många ledamöter i Götenes fullmäktige. Ledningarna inom partierna bär dock det största ansvaret och särskilt de som varit drivande.
Att det borde få politiska konsekvenser, det som kommer fram I Uppdrag Granskning det hoppas jag verkligen.
Att Kenth Selmosson (S) och Bo Bergsten (KD) borde lämna sina politiska uppdrag per omgående ser jag som en självklarhet. Men även Susanne Andersson (C) och Ann-Marie Widegren (M) borde ställa sina platser till förfogande. Centern har från och till tidigare varit väldigt drivande i detta spektakel även om man den senaste tiden haft en väldigt låg profil. Man har väl trots allt till sist förstått vartåt det skulle barka. Även Ann-Marie Widegren har haft en låg profil i frågan senaste tiden men var ytterst delaktig i de olagliga val bl.a. man försökte genomföra med enda avsikt att utestänga oppositionen från insyn. Och anledningen till detta kan stavas Medeltidens Värld.
Konstellationen påminner lite om "de fyras gäng" som huserade i Kina för ett antal år sedan.
Sen kan man ju ställa frågetecken även kring andra namn i detta fullmäktige, och inte minst inom S, men även inom C. En ensam person kan inte driva såna här direkt medborgarfientliga ärenden utan en direkt uppbackning av ytterligare personer i sin omedelbara närhet.
Hur övriga fullmäktige-ledamöter ser på sitt ansvar i denna härva får väl vara upp till dem. Kanske har de efter Uppdrag Gransknings sändning ikväll "glömt" hur de tidigare röstat i fullmäktige. Men de får ju själva leva med sitt samvete.
 
Götenes "nya" kommunvapen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0