Ett (s)undhetstecken i Götene.

Tydligen har S-partistyrelsen i Götene nu börjat agera för att komma tillrätta med det elände som frågan om Medeltidens Värld blivit. Jag skall inte kommentera deras ställningstaganden men det är ändå intressant att se på reaktionerna runtomkring.
S-styrelsen har uppgett att de inte har förtroende för kommundirektören, att leda arbetet framåt i kommunen.
Mot detta ställer sig kommunalrådet Kenth Selmosson (S). Något som per automatik bör leda till hans omedelbara avgång. För inte kan han sitta som kommunalråd och arbeta i strid mot sin egen partistyrelses beslut. En fullständigt ohållbar situation naturligtvis. Och lämnar han, så uppstår en ny situation också i kommunstyrelsen och då är ju frågan om kommunstyrelsen kommer att ha ett fortsatt förtroende för kommundirektörens fortsatta arbete?
Ja dagens utspel från S är nog bara starten på en politisk följetång som troligen kommer att pågå ett tag framöver.
Men som sagt, det är positivt och ett sundhetstecken att partiet reagerar och agerar! Och jag tror också att det var en absolut förutsättning för partiets fortsatta trovärdighet.
 
En allvarligare sak i det hela är medias rapportering ang. att kommunen velat lägga "munkavel" på de anställda i kommunen genom att be dem hålla sig neutrala i frågan om Medletidens Värld. Detta ser iaf jag som ytterst anmärkningsvärt och kanske är det såna här saker som nu fått S-styrelsen att komma till den slutsats de gjort?
I så fall bådar det ju gott för det politiska klimatet i Götene framöver, för det är som reportern i Uppdrag Granskning sa att "det ligger som en våt filt över hela samhället". Ett arv tror jag efter förra kommunalrådet som gått vidare till det nuvarande. Så det var väl inte för inte som Bo Bergsten (KD) påstod sig ha stängt ner denna blogg. Att han misslyckades har jag däremot inte hört något om. Men att ens försöka begränsa yttrandefriheten visar väl på att man inte borde finnas med i dem demokratiska församlingarna överhuvudtaget. Då finns det ju andra församlingar för Bergsten att verka i där han kan få utlopp för sina odemokratiska åsikter.
 
Igår hade även Radio Skaraborg en intervju med Ann-Marie Widegren (M) ang. efterdyningarna till UG's program. Hon har hållt en låg profil den senaste tiden trots att hon och partiet är precis lika medskyldiga till detta debacle  som både Kenth och Bo. Även Susanne Andersson (C) borde klämmas på pulsen för sitt och partiets agerande över tid i denna historia. Att dessa fyra försökte utestänga oppositionen från all insyn genom olagliga val borde bara det eliminera dem från vidare politiskt arbete framöver. Vem har förtroende för såna som inte respekterar demokrati?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0