Samverkar Götenemajoriteten med SD nu?

Ja om man ska utgå från hur denna majoritet tidigare resonerat så förhåller det sig tydligen så nu. Under kvällens fullmäktigemöte så röstade man gemensamt bort Vänsterpartiets motion om föräldrastöd för läxhjälp. Det var majoriteten tillsammans med SD (undantaget en socialdemokrat) som inte ville ge föräldrar denna hjälp.
Tråkigt, för motionen har en tydlig viljeinriktning om att alla barn skall ges så likvärdiga förhållanden som möjligt för att kunna tillgodogöra sig sin utbildning på bästa sätt enligt skollagens intentioner. Men majoriteten och SD ville alltså annorlunda.
 
För att återknyta till rubriken så var det så att SD en gång också röstade likadant som V och då ondgjorde sig KD och S kraftigt över att V "samverkade" med SD. Precis som om vi skulle kunna bestämma hur de väljer att lägga sin röst? Nu lär det säkerligen inte höras ett ljud om någon samverkan med SD från S och KD,s sida när det är de själva som "råkat ut" för samma sak. Populismen vet inga gränser hos Götenemajoriteten.
 
Annars var det väl ett förhållandevis kort fullmäktige där det blev lite polsk riksdag över ett planärende med obegripliga bilder och en textrad som inte skulle varit med. Tydligen hade också olika handlingar skickats ut till ledamöterna där de som nu har en I-pad fått en version och pappersversionen var en annan.
Men sånt reagerar man ju knappt på längre i denna lokala "demokratins" högborg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0