God Jul o god fortsättning!

I morgon är en annan dag, sjöng Christer Björkman en gång i tiden. En självklarhet kan man tycka.
I morgon är en annandag, sen är julen över för detta år och vi närmar oss det sk "supervalåret" i rask takt.
Lokalt så hoppas man verkligen att väljarna skall visa sitt missnöje mot hur Götene kommunfullmäktige vanvårdat demokratin under mandatperioden och se att det finns trovärdiga alternativ.
Ett väldigt bra exempel för oss i Vänsterpartiet att lyfta fram är Fagersta där Vänsterpartiet sedan många år nu har egen majoritet. En kommun som tidigare vanvårdades av en trött och oengagerad socialdemokrati till en av Sveriges absolut sämsta kommuner. På många sätt finns det likheter mellan Fagersta före V, och Götene idag.
Fagersta hade utflyttning, dålig ekonomi och en stor pensionsskuld. Idag har Fagersta inflyttning, en god ekonomi i balans och pensionsskulden är avbetald. Ja, Fagersta är idag en av Sveriges främsta kommuner på de flesta plan. Så skulle det kunna bli i Götene också.
 
Men i Götene går turbulensen vidare inom politiken. Nu senast gällande oppositionsrådet, för övrigt en tjänst som under mandatperioden missbrukats å det grövsta av alliansen och S. Man har helt sonika behållit arvoderingen oavsett om man suttit i opposition eller verkat inom majoriteten.
Nu hade Moderaten Anne-Marie Widegren lämnat in sin avsägelse till det senaste fullmäktigemötet och i god tid utsett Centerns Susanne Andersson som ersättare. Lite märkligt då S nu styr i minoritet och alliansen inte är något parti. Hur som helst så hade S tydligen anslutit sig till vår linje i Vänsterpartiet (att posten då bör gå till tredje största parti) lagom till fullmäktigemötet och då drog Anne-Marie Widegren tillbaka sin avsägelse innan frågan kom upp på bordet. Detta gjorde allianspartierna lite förbittrade verkade det som och det uttalades en del missnöjesyttringar mot S bakom kulisserna.
 
Frågan är vad som kommer att hända på nästa fullmäktige? Är allianspartierna så förbittrade att de t.o.m kan lägga ett misstroende mot Åsa Karlsson (S)?
Då är det intressant hur undertecknad skulle ställa sig till det? I frågan om just oppositionsrådet så har jag ju inget att invända, men så som Åsa Karlsson hanterat frågan om Medeltidens Värld så borde jag ju instämma i ett misstroende omedelbart. Men detta tål väl en och annan fundering över helgerna nu. Kan bli en intressant start på 2014?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Stig Henriksson

Tack för de fina orden. Vi har mycket kvar att göra, men en hel del är gjort och vi är många som hjälpt till. "Alla behövs, men ingen är oumbärlig" som talesättet lyder!
Lycka till i valet; en framgånmg - det är ni väl värda!

2013-12-27 @ 08:14:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0