Storhetsvansinne med 2 mandat?

"ny regering bestående av MP och S och kanske något parti till bildas"
Så uttrycker sig Göran Larsson MP på FB idag. Göran som för övrigt utropat sig själv som kommunlrådskandidat med de 2 mandat de idag har i Lidköpings fullmäktige.
På en direkt fråga till Göran om han kan förklara sitt "regeringsuttalande" lite närmare, så svarar han som vanligt med att undvika att svara vad han menar och enbart svarar vad de säger nej till. Vad det gäller MP blir detta då:
"ny regering bestående av MP och S och kanske något parti till bildas !"
"öppnar förstås upp för V också"
Så uttalar man sig om man inte vågar stå för vad man egentligen menar. För vad han egentligen säger är att om inte S och MP får egen majoritet så kan man tänka sig att bilda regering tillsammans med FP, C, KD, M, var för sig, men inte som allians.
Vad det enligt mig egentligen handlar om är att S och MP helst bildar regering tillsammans med major Björklund och FP. Flörtarna i de senaste partiledardebatterna har ju varit lätta att genomskåda. Att de helst inte vill ha med Vänsterpartiet är ju tydligt med de högerorienterade partistyrelser man har i både S och MP och som inte ens följer deras kongressbeslut.
Men vad är det då som förenar dessa tre borgerliga light-partier? Jo naturligtvis är det skolfiaskot! MP och borgarna stod för idiotin med friskolereformen. S stod för kommunaliseringen. Om även MP var med i det racet vet jag faktiskt inte och har inget intresse av att ta reda på heller. Vinstintresset har de ju också gemensamt. Inte med MP,s och S medlemmar, men partistyrelserna är ju överens om att det ska finnas kvar.
Demokrati=Folkstyre ?
Men det är bra för Vänsterpartiet att de visar redan nu, att om Vänsterpartiet ska vara med och regera så blir det på undantag från MP och S. Högern inom dessa två partier är riktigt otäck! Jag hoppas att Jonas avkräver dem besked snart om vilken regeringskonstellation de egentligen helst vill ha.
Finns ingen anledning att Vänsterpartiet skall medverka i valrörelsen och verka som S o MP,s samvete i frågorna om dessa vinster i välfärden. Problemet för MP o S är att då är det inte så mycket kvar som skiljer dem från borgarna.
Så kräv korten på bordet Jonas! Ju förr desto bättre!
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0