Förskolelärarutbildning stick i stäv med arbetslinjen!

Med anledning av stor brist på förskolelärare i Stockholmsregionen så vill nu alliansen öka antalet utbildningsplatser. Det är ju naturligtvis bra, men deras argumentation går ju stick i stäv med vad de annars säger.
 
"-Vi vet att förskolelärarutbildningen är ganska lokal, d.v.s man vill gärna stanna i den region man utbildar sig." säger Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm (FP).
 
Jag ställer mig då frågan om förskolelärare särskiljer sig från andra grupper i samhället? Och om alliansen är medvetna om att folk i allmänhet gärna vill vara kvar i sin region (oavsett om man utbildat sig eller ej). Så varför tvingar man då arbetslösa kors och tvärs över hela riket? En arbetslös kan väl tidigare ha utbildat sig? Arbetslösa som kanske har familj där den andra förälderna har jobb. Varför vill man splittra familjer så? Rimmar illa med kådisarnas argumentation om kärnfamiljen också.
 
Ett annat bristyrke (i riket) är ju läkaryrket. Varför ökar man inte även antalet platser till läkarutbildningen? Jag tror det svaret är ganska enkelt. Det är troligen ingen läkarbrist i alliansens Stockholm och då anser man inte att behovet finns ute i landet heller. Man vill väl heller inte riskera statusen (lönesänkningar) för läkarna när de nu i bristens tider kan skinna landstingen som stafettläkare. De vill väl kunna se varann i ögonen även fortsättningsvis på golfbanan kanske politiker och läkare.
 
http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=4344691&codingformat=.m4a&metafile=asx
 
SR
För oss vanliga dödliga fortsätter löneandelen att minska i förhållande till BNP.
 

Kommentarer
Postat av: Lasse Strömberg

Marknaden styr och därför kan man räkna ut att Sveriges sjukaste invånare bor på Östermalm i Stockholm för där är läkartätheten, oftast i form av privata läkarmottagningar, störst i Sverige och det vet väl alla att läkare gärna vill använda sin utbildning och därför säker sig till områden där det finns många sjuka. :-)

2013-01-07 @ 18:52:30
URL: http://fotolasse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0