Götene (S)alliansen flyttar in i riksdagen.

S o MP har gjort en överenskommelse med borgarpartierna om att riskkapitalistbolagen fortsatt skall få dränera välfärdssektorerna. Tragiskt tycker jag inte minst för alla S o MP väljare som i stor majoritet är emot detta. Ja tom en majoritet av Moderaternas väljare är emot riskkapitalisternas dränering av vår (tidigare) generella välfärd.
 
Men med undantag av MP så är det ju samma gäng (S, M, C, FP o KD) som gjorde den sk pensionsöverenskommelsen, som innebär att pensionerna per automatik sänks i lite sämre tider (men inga andra statliga åtaganden märkligt nog?).
Så tydligen är det så att pensionärerna skall betala riskkapitalisternas vinster i välfärdssektorerna. Det är dagens solidaritet tydligen inom S o MP.
Den enda förhoppning man nu kan ha är att iaf LO och fackföreningsrörelsen finner detta oacceptabelt. De har ju tagit klar ställning för non profit modellen redan tidigare. Men det kanske är att hoppas på för mycket.
 
i Götene har vi ju sedan januari 2011 haft en majoritet bestående av exakt den konstellation som nu kommit överens om friskolorna, S, MP, M, C, Fp o KD. Det funkade inte här heller och den majoriteten upplöstes för ngn månad sen. Detta tack vare att S-partistyrelsen lokalt börjat agera genom att markera S politik och detta kunde inte borgarna acceptera. Det demokratiska underskottet i kommunen var då nere på en absolut bottennivå.
 
Låt oss slippa detta i riksdagen! Säger inget om att man verkar för breda uppgörelser i viktiga frågor i riksdagen, men när man gör det MOT en tydlig folkopinion och mot majoriteterna inom sina egna partier då luktar det unket!
 
 
Dagen S o MP solidaritet representeras väl bäst av Thatcher själv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0