Widegren (M) gjorde ett nytt magplask!

Moderaterna och alliansen i Götene gjorde ett nytt magplask i efterdyningarna till att de drog sig ur majoriteten i Götene. I en debattartikel försöker man vilseleda väljarna då man anklagar S för att ha begärt återremiss på budgeten och att detta skulle varit olagligt då budgeten måste tas i november.
Sanningen är att S aldrig lade något återremissförslag på budgeten, däremot på det s.k. götenepaketet som innehöll besparingar för ett antal år framledes.
Vi i Vänsterpartiet yrkade däremot på återremiss av budgeten då vi ansåg att det inte fanns någon som helst kostnadskontroll på de olika budgetposterna vilket vi också visade i fullmäktige.
Detta är också ett helt lagligt förfarande (tvärtemot vad Moderaterna påstod). Man kan mycket väl återremittera budgeten, däremot måste skattesatsen bestämmas av fullmäktige senast i november.
Vänsterpartiet godkände att skattesatsen fastställdes enl majoritetens förslag.
Om det är ett försök att vinna billiga politiska poäng av Widegren och Moderaterna eller om det är ren okunskap är ju svårt att sia om, men det är ju lika illa vilket som!
Tidigare kommunalrådet? oppositionsrådet? enbart kommunstyrelsens andre vice ordf? och nu oppositionsrådet Ann-Marie Widegren (M) torde ha förverkat det mesta av vad ett förtroendekapital kan kunna tänkas innehålla under denna mandatperiod. Det vore minst sagt förvånande om Moderaterna gick till val med hennes namn på någon valbar plats nästa år, även om det naturligtvis vore tacksamt för oss andra!
Att vi i Vänsterpartiet sen fick rätt ang hur dålig kontroll majoriteten har på ekonomin visade ju bokslutet där överskottet blev så stort att man kunde skriva ner värdet på MV med 27 miljoner men ändå klara budgetmålen (tack vare Afa pengarna). Tur att det inte gick åt det andra hållet iaf.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0