Politiken börjar så smått rulla igång även lokalt.

Höstens första fullmäktige avhandlades i måndags. Det mesta verkar vara sig likt i Götene.
Moderaternas stora vision inför valet 2014 är enl. oppositionsrådet (?) Widegren "bilfria gång och cykelvägar". Detta gick hon ut med till media för ett tag sedan och nu upprepade hon detta på fullmäktiegemötet. Synd att hon skall sluta :-)
Moderaterna i Götene föryngrar också sin besättning inför valet, kunde man läsa häromveckan. Två av veteranerna stiger åt sidan för en 36 årig Skaramoderat som hittat till Götene (att en Moderat i 25 årsåldern nyligen tackade för sig tycks man redan ha glömt). En värdig efterträdare som i kommentarerna tycker att en besparing på 700 000 i skolan är en satsning från Moderaternas sida. Men han kan ju vara en trevlig kille ändå.
"Föryngringen" har tydligen redan haft effekt i partiet iaf, för på fullmäktige nu så lade Moderaterna (nya, nya M) fram en motion där de nu föreslog vad som redan 2012 antogs av fullmäktige efter ett medborgarförslag som kom in till kommunen 2009. Moderaterna satt med i majoriteten då, och de har suttit med tills helt nyligen så kanske de motionerade på grund av sin egen ineffektivitet? Vad vet jag?
 
Åsa Karlsson (S) tillträdde som kommunalråd efter Kent Selmosson den 1:a september. Under hennes ledning avvecklas nu sakerna från Medeltidens Värld fiaskot. Husen har nu sålts för 600 000 SEK så förlusterna har minskat drastiskt. Kommunen har ju bara  spenderat 100 miljoner på anläggningen tidigare och nu fick man på ett bräde ihop till nästan ett års hyra för borgen, den frågan har ju inte kommit till någon lösning än.
Tydligen vill man också jämna hela anläggningen med marken sen, så jag hoppas de har lite mer att sälja så skattekollektivet slipper stå för den kostnaden (också).
 
Ett annat parti som går från oklarhet till oklarhet i kommunen är Centern. Tydligen skall skolorna i kommunen nu utredas under stort hysch hysch och när Vänsterpartiet då ville ha ett tilläggsyrkande på att skolan fortsatt skall finnas kvar i kommunens samtliga fyra tätorter så röstades detta ner av de övriga, där bl.a Centern ingår.
Sen gick man ut i media och ville klargöra att Centern ville minsann ha skolor i alla fyra tätorterna eftersom det i medias (korrekta) rapportering i ärendet (att Centern röstat nej til detta) kunde uppfattas som att Centern inte ville ha skolor i alla fyra tätorterna. Nej just det, säger jag då! (Man vill ju inte skriva goddag yxskaft)
 
Så politiken börjar så smått rulla igång igen lokalt och det mesta verkar som sagt vara sig likt, trots ett och annat personbyte här och var. Värdiga efterträdare verkar man ha hittat iaf för inte har det blivit mindre komiskt i Götenepolitiken efter detta! Snarare tvärtom.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0