(M)ot valfrihet i Götene!

Föräldrakoperativet Kullebarn ville ha kommunal borgen av kommunen. Bakgrunden är i stort att kommunen renoverade och byggde ut de lokaler de har sin verksamhet i och erbjöd dem större lokaler än de hade råd med. Detta var de tvungna att tacka nej till av ekonomiska skäl. Enl. kommunen tackade de bara nej.
Nu har de hittat andra lämpliga lokaler att bedriva sin verksamhet i och ville ha hjälp med en kommunal borgen för att renovera dem. Då säger kommunen nej och jämför detta icke vinstdrivande föräldrakoperativ med att det skulle vara ett riktat stöd till enskild näringsidkare. Så låg är nivån i den politiska ledningen i Götene. Man slängde miljoner i halsen på en privat näringsidkare i MV-härvan och då hävdar man motsatsen att det inte är ett riktat stöd till enskild näringsidkare?????????? Man gav också en kommunal borgen till golfklubben, ett beslut som även vi var med på på grund av ungdomsverksamheten.
Nu riskerar man alltså att slå undan benen på en 20-årig ideell förskoleverksamhet med motivet att de är att jämföra med en enskild näringsidkare. Detta skulle ju leda till minskad valfrihet för föräldrarna i Hällekis om koperativet tvingas lägga ner sin verksamhet. Men det är tydligen inget problem för M, S, FP, MP och även SD som röstade ner detta.
Tala om valfrihet går bra, men att verka för det sedan, det gör man inte. Hycklarnas (m)arknad!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0