Tragiskt i Uppdrag granskning.

Innehållet i programmet får en verkligen att tänka efter på många sätt. Att det finns hemsidor där folk ger råd hur man bäst tar livet av sig hade jag inte en aning om. Och att man hittade en sån person och fick höra hans dåliga förklaring till varför han gjorde det fick mig att dra en paralell till politiken. Hans förklaring var att han hade inget ansvar, en vuxen människa får väl ta ansvar för sina handlingar, han väljer själv. Känner ni igen det? Det lät som det kom direkt från alliansens valmanifest. Skillnaden är väl att den här mannen gav sina råd till instabila människor som behöver hjälp. Alliansen ger sina råd och tror att alla är stabila. Men tillfälliga djupdykningar kan ju faktiskt drabba precis vem som helst och när som helst.
Att sen regeringens representant i programmet hänvisar till yttrandefriheten och den personliga integriteten när han får frågan om man inte kan stoppa dessa sajter är ju så man går i taket. Det är tydligen viktigare att avlyssna Svenska folket med FRA:s hjälp än det är att försöka hjälpa individer som tillfälligt mår dåligt genom att göra sitt yttersta för att skydda deras liv genom att stoppa dessa sidor. En lagändring kanske vore på sin plats ang. råd som ges där.
Sedan kan man ju diskutera hur samhället resonerar kring sina prioriteringar när så många begår självmord jämfört med hur många som omkommer i trafiken varje år. I pengar räknat så satsas oerhörda belopp på att förbättra trafiksäkerheten men när det gäller att försöka undvika självmord så satsas en spottstyver.


Den här lilla gynnaren hoppade över vägen framför bilen i våras och tog skydd på det enda sätt han lärt sig, genom att trycka i diket. Han rörde sig inte ur fläcken fast han fick en mobiltelefonkamera 50cm från ansiktet. Han var också orolig, fast han inte behövde det men det visste han ju inte. Hoppas han är stor nu,och välmående!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0