SOS, var god dröj ......

Då har SOS alarm återigen utmärkt sig. Denna gång fick en äldre man som ramlat i rulltrappan vid ICA i Götene vänta 40 minuter innan ambulansen kom. Anledningen var att SOS dirigerat ambulansen till ICA i Skara. Som tur var fanns en ledig ambulanspersonal på plats i Götene och ringde direkt till den larmade ambulansen och dirigerade den rätt. Vem vet hur länge dröjsmålet varat annars?
Själv var jag för ett år sedan ute för ett eget litet intermesso när en granne behövde assistans och jag ringde efter ambulans. Döm om min förvåning när jag efter att ha slagit 112 möts av en telefonsvarare som säger: - det är många som ringer just nu .........
Ja man trodde ju knappast att det var sant, men det var det tyvärr.
Man undrar hur länge de skall få hålla på och missköta en så otroligt viktig samhällsfunktion innan någon agerar och befriar SOS alarm från detta uppdrag som de bevisligen inte klarar att sköta? Tänk vad bra det fungerade när larmcentralen fanns i Falköping och med folk på plats som hade lokalkännedom och således kände sina omgivningar väl. En del var trots allt bättre förr!
Alliansen kanske föredrar ett Japanskt system med enbart privata aktörer i valfrihetens namn. Där fick en flygolycka vänta på assistans eftersom de privata aktörerna inte kunde komma överens om vilket bolag som hade rätten att assistera. Det fick avgöras rättsligt innan assistansen kunde ske. Kanske är vi där inom några år om alliansen får fortsätta hållas, men det får vi väl verkligen hoppas att de inte får, folk är nog klokare än så!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0