FRA.

Jaha, försent skola syndaren vakna som det sägs. Fyra folkpartister säger nu att de skall rösta nej till regeringens FRA lag. Jag frågar mig varför de röstade ja när de väl hade chansen att rösta nej. Det som är allvarligt är huruvida vår demokratiska ordning kan anses fungera eller inte. Om de nu kommit till insikt om vad opinionen i Sverige redan innan kommit till insikt om så måste väl detta betyda att de varit tvugna att fatta ett beslut som de inte haft tillräcklig tid att sätta sig in i vad det egentligen innebär. I så fall är det ju märkligt att de inte begärde återremiss av hela ärendet för att få tid nog att sätta sig in i detsamma. Varför rösta ja till något som de inte själva vet vad det innebär? Ja en del var ju "smarta" nog att kvitta ut sig.
Hursomhelst får man väl betrakta det som ett steg i rätt riktning att de nu sent om sider vaknar upp och vågar ta fighten med moderaterna som ju säkerligen är de som sålt ut Svenska folket till USA med en väldigt grumlig anledning som orsak.
Men men, än är nog inte sista ordet sagt i denna fråga som jag tror att man måste lösa på ett för folket godtagbart sätt om man överhuvudtaget inte vill att det skall bli ett parlamentariskt kaos av det hela. För att detta skall ske krävs nog en hel del för att tala vår füh..  jag menar statsminister tillrätta så han verkligen inser att han inte kan köra sitt eget race utan se till att ha en parlamentarisk och demokratisk ordning för att få ett väl underbyggt beslut, vare sig det är positivt eller negativt för honom själv.
Att inte dessa fyra nu opponerande folkpartister reagerat på det sätt på vilket frågan pressats fram genom både remissinstanser och riksdag är i sig också en gåta.
Följer med spänning fortsättningen på detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0