Hamnstaden och Framnäs.

Turismen är viktigare och viktigare vad det verkar och det är klart att med en så fin camping och turistmål som finns vid Framnäs och i Lidköpingstrakterna så är det ju viktigt att det pågår en fortsatt utveckling.
En sak som jag själv saknar sedan man var liten är uthyrning av båtar. På sextiotalet så fanns det uthyrning vid terasskafét och en brygga som var fin att meta löja från. Tänk om man kunde utveckla kinneviken (och även "älva") i samband med att hamnstaden byggs och kunde anlägga lite konstgjorda öar i viken t.ex.. Dels för att få bra met och kastfiske platser men även för att kunna åka ut med en mindre båt och sola, fika eller vad man nu kan tänkas vilja göra en fin sommar dag eller kväll. Några långa bryggor från stranden ut i sjön där barnen kunde meta och bada från skulle nog också förhöja sjökänslan. Uthyrning av cykelbåtar och dyl. kanske också vore ngt som kan vara framgångsrikt både vid campingen och i "älva". Eller varför inte vattenskotrar.
 Kanske kunde vara något för Lidköpingsnytt att greppa och ha en idébank kring framnäsområdet och hamnstaden. Idéer finns säkert hur mycket som helst bland Lidköpingsborna och även hos alla campinggäster. Det gäller bara att få fram dem och se vilka behov som efterfrågas. En levande sjöstad bör ju ha möjligheter för att kunna nyttja alla de förmåner detta innebär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0