Nu är det inte valrörelse längre.

Kristdemokraterna gick till val på sänkta drivmedelsskatter. Nu är det inte längre valrörelse så nu har Kristdemokraterna på sitt riksmöte beslutat att man skall verka för höjda koldioxidskatter på bensin och diesel. Hur går detta ihop med Holger Gustavssons utfästelser för de som bor på "landet" som han värnar så hett, iallafall när han skriver om dem.
Det verkar tyvärr mer och mer som att våra Riksdagsledamöter lever i sin egen verklighet långt bort från Svenssons vardagsbekymmer och livspussel.
Även Vänsterpartiet vill ju tyvärr höja dessa skatter, men de har iallafall inte gått till val på motsatsen och har dessutom bättre åtgärder för att kompensera de som verkligen behöver det. Jag är ändå kritisk till dessa ensidiga punktskattehöjningar eftersom man använder miljön som ett slags samvete när man samtidigt inte gör något åt andra koldioxidutsläppande transporter eller industrier.
Fisk kan vi fånga i ishavet och transportera till Thailand för styckning och förpackning för att sedan transportera tillbaka igen för att sälja i våra butiker. Sen säger man till konsumenterna att de skall köpa närodlat??????????????????
Har man inget som helst grepp från politiskt håll om miljöpolitiken? Svaret verkar tyvärr vara nej. Därför verkar det också mer och mer för gemene man vara ett enda stort HYCKLERI.
Lägg en koldioxidskatt baserad på kr/kg eller liknande oavsett vem eller vad som orsakar utsläppen. Då har man som konsument en riktig valmöjlighet att välja bort det som orsakat för mycket utsläpp pga antingen miljön eller att det helt enkelt kostar för mycket. Och flyget orkar jag inte ens nämna en gång till, det är en skyddad verkstad tydligen och det kanske har att göra med politikers egen förkärlek att flyga. Då menar jag det komersiella flyget, det privata med småflygplan som körs ngn timme i taget där lade man beskattning. Det är skillnad på skit o pannkaka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0