Evanemangshallen och momsen.

Efter Lidköpingsnytts senaste artikel om evanemangshallen skrev jag en liten debattartikel ang. momsärendet. Dock fick jag ej denna publicerad av forumet varför jag publicerar den här.


"Nu närmar sig beslutsdatumet för evanemangshallen.   Överraskande dyr, står det på Lidköpingsnytt men orsaken är något grumligt formulerad. I slutstycket av artikeln står följande: "Främsta orsaken till att hallen blivit dyrare är inte att själva investeringen överstiger beräknad kostnad - utan att man i första översiktliga alternativet hade en momslösning som senare visat sig vara omöjlig att använda." Kan redaktionen göra ett förtydligande av orsaken till att den momslösningen inte gick att använda. Det är nog många läsare som står undrande."


Nu verkar det emellertid som att det var Lidköpingsnytts artiklar som fick skatteverket att reagera och tydligen hade då kommunens ekonomer "självmant gått till skatteverket med en redogörelse för att slippa straffavgifter. Enligt uppgift tyckte Lidköpingsnytt att det var en ful skatteplanering som pågick.

Synd tycker jag, att det inte var till kommunens fördel istället. Kanske kommer en artikel så småningom som säger att: - Lidköpingsnytt tog död på elitbandyn i Lidköping. Den som lever får se.
Nej så illa går det nog inte trots allt. Det är ju en stor enighet hos alla partier och kompetensen är nog betydligt större hos dessa än att de skulle ta livet av elitbandyn, oavsett om de är sportintresserade eller inte.
Det är inget litet pr värde som i så fall skulle behöva ersättas.











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0