Politiskt moralförfall igen!

Jag skrev om det förra veckan och gör det igen med anledning av att jag skickat in följande text till Lidköpingsnytt vilken publicerades idag.


Finns det en inofficiell riksprislista över lönesättningen?


När sjuksköterskorna strejkade och fick sina blygsamma 4% i löneökning så fanns det i debatten inslag om att fick de mer nu så måste ngn annan grupp få mindre. Det är ju ganska naturligt kan man tycka men inte som det lades fram i debatten då. För då var det något annat fackförbund som skulle bli lidande. Har vi börjat med fördelningspolitik mellan fackförbunden separat nu?

Fördelar vi först kakan mellan börs VD:ar, tjänstemän och arbetare och sedan inom respektive grupp? Ja då är det inte så konstigt att klyftorna ökar i samhället. Jag trodde i min enfald att det var den samlade BNP-kakan som skulle fördelas rättvist för att kunna minska skillnaderna.

Frågan är ju absolut aktuell nu när region-rådens löner är på gång att höjas med 12,2%. Det betyder ett påslag med omkring 6 500 kr/mån. Försvar för detta konstrueras ju lätt i och med att det alltid finns andra regioner som redan har mer (om man inte redan innehar sista platsen vill säga).

Det vore intressant att få höra någon företrädare för majoriteten inom Västra Götalands regionen motivera detta höjningsförslag. Är det av solidaritet med sjuksköterskorna man vill höja så mycket mer från en redan mycket högre nivå? På vilket sätt bidrar detta till att minska klyftorna i samhället? Ja vad säger du Roland, är det ett utslag av din solidaritet som visar sig här?

De som vill höja är: S, M, C och FP.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0