10 000/mån. räcker enl. Sv. Näringsliv.

Remissvaren från facket och arbetsgivarna i Lavaldomens spår visar på skrämmande cynism från arbetsgivarnas sida. Den svenska modellen där fack och arbetsgivare förhandlar fram villkoren skall inte gälla utländska bolag tycker de och lägger ett förslag om allmängiltigförklaring.
Det är just detta som nu håller på att hända som vi alla EU kritiker var rädda för. EU kommer aldrig att garantera den svenska modellen, och regeringen (oavsett partifärg) kan heller inte göra det eftersom de satt sig i situationen av att ha lämnat över bestämmanderätten till EU. Att sedan sossarna fortsätter på denna inslagna linje som går stick i stäv med alla löntagares intressen är än mer förvånande. Varför säger man ja till Lissabonfördraget? Varför kräver man inte garantier för den svenska modellen? Varför sviker man hela sin väljarkår?
Varför sviker LO och fackföreningsrörelsen sina medlemmar? Ja efter turerna i AMF skandalen är inte detta så förvånande längre. Det visade verkligen hur avskuret från verkligheten ledarna i LO borgen lever, mot sina medlemmars intressen.
Att svenskt näringsliv vill göra alla utom den 10% iga eliten fattigare är ju mer naturligt. Det är ju deras syn på medmänniskorna eller för att bättre beskriva det, deras brist på empati och medkännande och naturligtvis deras egoistiska syn på sin egen förträfflighet som gör att de vill dra ner sverige i skiten igen. När var och hur de fick sossarna och fackföreningsrörelsen att också hoppa på detta tåg är för mig en gåta.

Läs hela artikeln hos Kommunalarbetaren.

Det finns anledningar att rösta i EU valet, och att rösta V !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0