M slår mot LAS!

Extremistliberalen Johnny Munkhammar går nu till attack mot LAS på moderaternas partistämma. Oväntat? Nej knappast. Frågan är väl närmast vad denne Munkhammar ser i förlängningen av sitt urbota korkade resonemang? Med de idéer han presenterar så frågar jag mig vilken arbetsgivare som sedan skulle vilja anställa någon arbetslös eftersom det med Munkhammars förslag då skulle bli någon form av en arbetsmarknadens soptipp. Företagen har handplockat de som anses värdefulla och resten blir arbetslösa. Ja det säger väl sig självt vad detta skulle leda till. Vem vill ha det så förutom Svenskt Näringsliv och extremliberalerna?
En annan ständigt återkommande sak i hans resonemang är jämförelsen med bl.a. Danmark och deras flexibla arbetsmarknad som Munkhammar hänvisar till. Vad han inte nämner är deras betydligt högre ersättningsnivåer vid arbetslöshet, något som är medvetet från moderaternas sida. Man vill ha flexibiliteten men inte tryggheten för arbetstagarna eftersom det då blir svårare för dem att få arbetstagarna dit man vill, nämligen stå med mössan i hand och bocka för samhällets grädda. Bra ändå att han tar upp detta på stämman så att moderaterna får visa sitt rätta jag inför väljarna. Återstår att se om partipiskan kommer att vina över Munkhammar eller om de nu får vika sig för stämman?

Berlusconi och Munkhammar sida vid sida.

Knappast en tillfällighet, Berlusconi regerar ju ihop med fascisterna i Italien.

Kommentarer
Postat av: LIGIZT

Den där Berlusconi är i mina ögon en av de ruskigaste makthavarna europa sett sedan mussolini. Det som skrämmer mer är dock att hela eu parlamentet börjar att svämmas över med likasinnade :-(

Bra jobbat Oven, gillar din blogg o ständiga ork. Enda sättet (som jag ser det) är att åtminstone försöka vänstervrida europa,sverige på rätt köl igen. Jag menar INTE att göra EU till ett nytt sovjet. Utan återställa eu till en bättre balans mellan kapitalism och socialism.

Dessvärre tror jag det är försent, då extremhögern fått fotfäste pga finanskrisen.. Den har en förmåga lasta allt annat än sin egen politik för våran överskattade kris.

2009-08-22 @ 06:10:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0