Tack för 2009!


Tack Alliansregeringen för att ni för tredje året fortsatt att ytterligare öka klyftorna mellan rik o fattig.

Tack för att fler och fler barn tvingas leva under gränsen för fattigdom.

 

Tack för alla utförsäkringar som lägger över kostnaderna på kommunerna istället.

 

Tack för det tillfälliga stödet till kommunerna 2010 efter tre år av "svält". Ingen inbillar sig väl att stödet kom till bara för att det är valår, 2011 blir det ju inget tillfälligt stöd.

 

Tack för att ni gav oss arbetslinjen så att arbetslösheten nu snart nått upp till 10%.

 

Tack för att ni tar ert ansvar och lånar för att minska statens inkomster (sänka skatterna).

 

Tack för att ni sålde ut en del av våra gemensamt ägda apotek, tänk vad många fler apotek det blev på så vis.

 

Tack för de fortsatta privatiseringarna av vård och omsorg som lett till omfattande skattefiffel. Det är ju precis så ansvarsfullt vi vill att våra gemensamma tillgångar skall användas.

 

Tack för att pensionerna blir lägre (till följd av pensionsöverenskommelsen) medan politikerarvodena ändå ökar trots negativ BNP utveckling.

 

Tack för att ni tog bort beskattningen på konstgödningen. Detta leder ju ändå inte till ökad användning enl. miljöminister Carlgren.

 

Tack för att ni höjt koldioxidbeskattningen som enl. samma Carlgren då leder till minskad förbrukning. Konsekvens i besluten är alltid positivt.

 

Tack för att ni vill sälja ut Vattenfall. Att äga gemensamt är ju förkastligt om man istället kan låta ett fåtal sko sig.

 

Tack för att ni röstade ja till Lissabonfördraget så att lönedumpningen legaliseras. Vi måste ju sträva efter att bli ett låglöneland för det vet vi ju hur bra "vissa" människor får det då.

 

Tack för att ni tagit er rätten att lyssna av folket och lagra dessa data och att multinationella mediabolag kan begära 100 miljoner i skadestånd för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen, två släckta liv gav ju "hela" 250 000 SEK. Det gäller ju att prioritera värderingarna i samhället.

 

Tack för att ni fortsatt låter pensionärer, sjuka och arbetslösa betala högre skatt än de som har lyckan att ha ett arbete.

 

Tack för ert obefintliga stöd till SAAB:s fortlevnad, det är ju mycket bättre att betala en miljard per månad i arbetslöshetsunderstöd än att folk skall kunna använda sina kunskaper och erfarenheter i praktiskt arbete. När de väl blir utförsäkrade är det ju kommunernas problem som sagt.

 

Tack för att ni lägger så stor vikt på betygen i skolan, men ni har ju Littorin som föredöme kan jag tänka. Ett betyg är inte värt mer än pengarna man kan köpa det för.

 

Tack för att den ökande konkurrensen mellan skolorna lett till betygsinflation, ett MVG är väl ändå ett MVG oavsett kunskapen bakom.

 

Tack för det minskade bostadsbyggandet, minus 42% mellan 07-08. Varför bry sig om behov så länge marknaden är nöjd.

 

Tack för att vi nu går in i ett valår och får möjlighet att rösta bort er en gång för alla. Tänk att få möjligheten att byta ut cynism, egoism och kortsiktig profit mot empati, solidaritet och ett långsiktigt hållbart samhälle.

Gott Nytt ÅR!



Kommentarer
Postat av: Ronny Carlsson

Hej Ove



Jag behöver inte ägna många ord åt dina synpunkter. Det räcker med att konstatera att du även denna gång träffat alliansbollen med ett klockrent forhandsslag. Tack Ove, du uttrycker vad jag känner!

2009-12-28 @ 17:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0