Det skall inte löna sig att vara arbetare.

Sex IF Metallare kom tillsammans med ett förslag som sparade 10 miljoner om året åt företaget Böhler-Uddeholm Precision Strip AB.
Företaget tackade för hjälpen och "belönade" sina medarbetare med "hela" 800 kronor vardera.
"Ersättningen prövades i det partssammansatta Rådet för utvecklingsfrågor. Rådet rekommenderade Uddeholm att betala ut 60 000 kronor vardera till de sex metallarna.
Bolaget beslöt dock att nonchalera rådets rekommendation." skriver Dagens Arbete vidare.
 
Det är i det närmaste skrämmande att se hur bolagen och i det här fallet även det partsammansatta rådets inställning är i denna fråga. Tidigare fanns det avtal som sade att 50% på första årets besparing skulle delas ut som belöning. En rimlig nivå tycker jag eftersom företaget sedan tar hem hela vinsten kommande år.
Det är så typiskt detta beteende, jobba och tig och förvänta er inte en krona utöver vad ni redan har. Skall det sedan sparas på något så är det på kollektivet det skall sparas.
Man kan undra hur det i ovanstående Uddeholms fall påverkar IF Metallarnas "individuella lönedel" (som det så fint heter)? Kanske de får 1 krona extra per timma? Vad tror ni företagsledningen tar i extra bonus tack vare arbetarnas besparing?
Ja det är skillnad på skit och pannkaka! Belönas den som ej belönas bör, alliansmantra nr1.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0