En hektisk helg är till ända.

24 timmars nattarbete, nationaldagsfirande, fotbollsförlust mot Danmark och hopptävling med tillhörande banbygge är till ända. Vad det gäller nationaldagsfirandet så måste jag dela ut lite ris åt NLT (Nya Lidköpings tidningen) som inte ens med ett ord nämnde ridklubbens engagemang i kortegen från torget där tjejerna hade täten. Massor av förberedelser av både hästar och utrustning, ledare, ridskolechef och medlemmar som också deltog var tydligen inget som NLT trodde kunde vara intressant för läsekretsen. En bild i nätupplagan var vad de mäktade med. Synd om tjejerna som verkligen engagerat sig för att bidra till ett trevligt firande.



Premiär var det också i helgen för "dotera" i helgens klubbtävling i klassen 1,20m. Tävlingen hölls på LRK,s gräsbana ute, vilket ger en härlig sommarkänsla. Vädret var ju också helt perfekt, varken för varmt eller för kallt och inget regn.
Resultatmässigt kunde det heller inte bli så mycket bättre då "dotera" och Under Cover red hem segern i 1,10m klassen och blev tvåa i 1,20m klassen efter en felfri runda i grundomgången där hon sedan valde att avbryta på egen begäran och således inte red omhoppningen. Vann gjorde Alexei Smirnov efter en mycket fin dubbelnolla. Han kan sina hästar det syns lång väg.



EU valet är över och jämfört med förra EU valet anses det vara en besvikelse. Om man däremot ser på de opinionsundersökningar som gjorts innan valet så ligger väl resultatet i paritet med dessa.
Piratpartiet gjorde ett mycket bra förstaval och kom in i EU parlamentet och det är väl bara att gratulera. Hoppas nu att de kan leva upp till de förväntningar deras väljare har annars lär de märka att det går lika snabbt utför som det gick uppåt.
Tycker det är synd att inte Vänstern bättre tagit tag i integritetsfrågorna och verkligen satt ner foten i tid. Om jag inte missminner mig så lade man ner sina röster när det gällde IPRED lagen och det var ett väldigt stort misstag tror jag. Vill man strida för en sak så röstar man mangrant NEJ oavsett om det har ngn betydelse eller ej för utgången av omröstningen.
Patetiskt också att höra de andra partierna i EU debatten i SVT när frågan kom på tal. Helt plötsligt kunde alla tänka sig fildelning i ngn form bara upphovsmännen garanterades ersättning för sitt arbete. Piratpartieffekten? Det borde varit Vänsterpartieffekten!
Hoppas nu att V tar sig i kragen och verkligen visar att man menar allvar med integritetsfrågorna. Varför inte starta ett opolitiskt opinionsorgan ihop med Piratpartiet för att verkligen utöva påtryckning mot högerns och sossarnas övervakningsmani av befolkningen och verkligen få folk att förstå det viktiga med våra mänskliga rättigheter och vår integritet som ju faktiskt är grundlagsskyddad. Får politiker verkligen bryta mot lagen? Och glöm inte att det var Alliansen och Sossarna som röstade igenom eländet, oavsett vad de nu säger sig tycka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0