Lär dig skjuta och "träffa" vänner.

Jaktfrågorna har varit i ropet lite mer de senaste veckorna. Dels är det vargstammen man vill decimera och hålla på en (för jägarna) skälig nivå och dels så är det jakt med pilbåge man vill tillåta.
Att en majoritet av jägarna vill vara utan varg är ju knappast ngn hemlighet och jag förstår frustrationen över att få sin hund och familjemedlem dödad om man räknat med en avkopplande rekreationshelg i skogen. Men samtidigt får man väl konstatera att jakten idag är nöjesjakt och inget annat. Vill man ha kött är det definitivt billigare att gå till affären och handla det. Antagligen kommer de ökande rovdjursstammarna att innebära att jaktformerna kommer att förändras med tiden och att jakt med drivande hund och löshund kommer att minska och pürchjakten att öka istället. Men att en och annan varg skjuts för att de inte skall bli för orädda för människan kan nog trots allt behövas. Att jägarna i sig håller en hätsk debatt mot de som talar för livskraftiga rovdjursstammar i Sverige är något som skulle behöva tas upp till diskussion lite oftare eftersom det är det blå EU som satt upp reglerna för medlemsländerna.
 
"EU:s art - och habitatdirektiv innebär att det åligger varje medlemsland att se till att de listade arterna i direktivet - däribland järv, lo, björn och varg, - uppnår och upprätthåller en gynnsam bevarandestatus.

Så om en jägare lägger sin röst på ett av allianspartierna eller sossarna så lägger de samtidigt en röst på livskraftiga rovdjursstammar.

Vad det gäller förslaget att tillåta jakt med pilbåge så kan man väl bara fråga sig vad det är för idioter som ens kommer på tanken att tillåta skiten. Det kan de hålla på med på skjutbanor och jaktstigar men satan inte mot levande vilt. Kan heller inte se hur de skall kunna tillåta denna jaktform utan att göra förändringar i jaktlagen som ju är glasklar i frågan.

27 § Jakten skall bedrivas så att viltet inte utsätts för onödigt lidande och så att människor och egendom inte utsätts för fara.


www.fotoakuten.se

Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej Ove



Halalslakt och pilbågsjakt är väl inte så långt ifrån varandra egentligen. Dessa fanatiska pilbågsanhängare är väl egentligen jaktens bakåtsträvande fundamentalister, de har missat de senaste sjuhundra årens framsteg på jaktområdet.

2009-05-31 @ 20:14:38
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0