Lite mer reflektioner

angående gårdagens partiledardebatt.
Regeringen verkar mena att man inte kan göra någonting i nuläget mer än att vänta på att krisen skall gå över. Vilken insikt!
Regeringen menar också att man har tillfört kommuner och landsting de pengar de behöver, tvärtemot vad alla andra anser inklusive regeringens egna ekonomiska experter. Man påstod t.o.m. (Maud) att man börjar tillföra pengarna till kommunerna under detta år, närmare bestämt i höst som Maud uttryckte sig. Sedan visade det sig att först i december kommer de första pengarna kommunerna tillgodo. Då blev det iallafall tyst på Maud. Inte ens hon propsade på att december räknas som höstmånad.
Några ytterligare pengar finns inte nu enligt regeringen för att se till att mildra effekterna av krisen och den arbetslöshet som härmed uppstår. Återigen kom Maud in i bilden och då hade hon helt plötsligt 50 miljarder att sänka arbetsgivaravgifterna med. Tur att de är överens (ironi).
Jan Björklund menade att vi skall ha en obligatorisk a-kassa för alla. Sjukförsäkringssystemet är vi ju alla med i, sade han och då undrar man om det är den sk liberalen som menar detta? Borde inte han slåss för att även sjukförsäkringen skall vara frivillig?
Nej sanningen är att han vill införa en obligatorisk a-kassa med enda syfte att marginalisera fackföreningsrörelsen och därmed försätta svenska löntagare i en omöjlig position för att kunna hävda sina rättigheter och ställa några krav.
Alliansen är som att läsa en öppen bok!



Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej Ove



Tyvärr spelar det ingen roll att boken är vidöppen då Sverige idag verkar bestå av en samling politiska analfabeter. Kanske major Björklund har rätt, fler borde lära sig läsa (tänka). Då kanske han och övriga i alliansregeringen äntligen blir genomskådade, en nåd att stilla bedja om.

2009-05-18 @ 21:44:03
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0