Röda tak!

Läser i dagens NLT en insändare av sign. Hugin ang. de röda taken som beslutats om i detaljplanen. En mycket välformulerad, saklig och läsvärd insändare som verkligen sätter fingret på det egentliga problemet. Nämligen svårigheten att kunna underkasta sig demokratiskt fattade beslut. Och som insändarförfattaren skriver, "den unge mannen som framträdde i fredagens artikel tycks tro att demokrati innebär att var och en får göra som han vill."
Vad jag då frågar mig är om alliansen med moderaterna i spetsen egentligen är en odemokratisk samling? Ja iallafall spelar de på folks ego om att alltid få göra precis som man själv vill, frihet för individen att själv kunna välja o.s.v. o.s.v.
Försöker alliansen undergräva allmänhetens respekt för demokratin? I så fall tycker jag de bör byta namn från alliansen till anarkisterna. Nej man får väl hoppas att det inte är riktigt så illa (än) för trots allt så använder de ju sig gärna av de demokratiska medlen när de har möjlighet att själva dra fördelar av dem och kan banka folk i huvudet med att det är ett demokratiskt fattat beslut (IPRED, FRA, avknoppningar o.s.v.). Undra varför man inte gör det i fallet med de röda taken också?
Att som artikelförfattaren mycket riktigt påpekar, att syftet med de röda taken är för att få ett sammanhållande grepp i ett område där variationen för övrigt i form och färg förväntas bli stor, det bryr sig inte alliansföreträdarna med moderaterna i spetsen ett dugg om. För dem gäller det att komma åt makten till varje pris, även om det bara går att göra med hjälp av populism och ohederligt förd propaganda!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0