Rövslickarnas Mecka!

Det är vad alliansen vill göra om Sverige till, det blir tydligare för varje dag och nu genom regeringens gloaliseringsråd som återigen försöker utmåla LAS som ett stort hinder för tillväxt och konkurrenskraft. Så här står det i globaliseringsrådets rapport,
"• Att las reformeras så att kompetenskriteriet får ett större utrymme som sakligt skäl för uppsägning samt att turordningsreglerna avskaffas."
Med andra ord, den som slickar chefen i röven mest och bäst får behålla jobbet! Precis som om detta skulle leda till ökad tillväxt och bättre konkurrenskraft. Och vem eller vilka företag skall ha viljan att anställa någon som varit arbetslös sen? Då tror de ju sig redan veta att personen i fråga är en lågkompetensarbetare. Tala om att slå ut folk! Man kan bli förbannad för mindre. Och naturligtvis sitter Wanja med i detta globaliseringsråd. Hon tar ju verkligen "vara på" medlemmarnas intressen, igen! Avgå!
Nåja, förutom detta med LAS så finns det faktiskt en del vettiga förslag också. Bl.a. återinförande av fastighetsskatten och höjd ersättning från a-kassan. Men detta är ju sådant man redan ser som en självklarhet vid en valseger 2010 så det behövs väl knappast något globaliseringsråd för att komma fram till.
Rör de LAS så måste det bara bli generalstrejk!

Här är några av rådets ledamöter, utrikesminister Carl Bildt, arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, näringsminister Maud Olofsson, kommunikations- och finansmarknadsminister Mats Odell, Svenskt Näringslivs VD Urban Bäckström, LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin och Ericssons vd Carl-Henric Svanberg.

Högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg är ordförande i rådet.
Hur många av dessa är intresserade av att tillvarata löntagarnas intressen? Nej det säger sig självt!


De skall ta mig tusan inte ha offrat sig förgäves!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0