Reinfeldt och Olofsson sänker svensk industri!

Jag förstår att Koenigsegg drar sig ur Saab affären. Reinfeldt och Olofsson har från första början varit något av det mest pessimistiska man kan höra. Själva kallar de det hela för att ta ansvar för skattebetalarnas pengar. Vilket ansvar har de tagit om 8 - 12 000 människor blir utan arbete. Vad kostar ett sådant kalas?
Varenda land i Europa har tagit ställning för sin industri från krisens första dag samtidigt som Reinfeldt och Olofsson härhemma endast pratat om sitt ansvar utan att göra någonting. - Vi är de som står starkast rustade nu när det vänder, säger Reinfeldt då. Samtidigt får Sverige kritik utomlands för den snabbast växande arbetslösheten. Bristen på självinsikt hos dessa egocentriska statsråd är häpnadsväckande och tydligast talande för detta är väl Maud Olofssons uttalande nu efter Koenigseggs avhopp.
Maud Olofsson anser att "oppositionen ska vara tacksam över att det finns någon som förstår affärer". Och hon menar att den ska vara tacksam "för att någon förstår att värna skattebetalarnas pengar".
Förstår affärer? Skulle det vara Maud Olofsson det? Kolla hennes meritlista då vad det gäller affärer! Och att "värna" skattebetalarnas pengar, skulle det vara att låna till skattesänkningar och skicka ut 10 000 tals människor i arbetslöshet?
Än mer förvånande i denna Saab härva tycker jag är att man så totalt struntar i att bemöta en sådan utomordentlig entrepenör som Koenigsegg på ett positivt sätt. Alliansen pratar ju hela tiden om hur viktigt det är för landet med dessa entrepenörer. Nu hade man chansen att gå från ord till handling men även denna chans försatte man alltså. Jag är övertygad om att Koenigsegg förväntade sig ett positivt stöd från svenska staten. Han sklulle stå för entrepenörskapet och utvecklat Saab till något positivt där Koenigsegg som varumärke gett draghjälp till Saabs varumärke. Vem skulle inte vilja köra en Koenigsegg light? Men helt utan backup eller någon som helst positiv support från Alliansfiaskot till regering så går det naturligtvis inte. Man kan ju bara tänka sig hur "snacket går" ute i Europa om att Saabs bilar kan man inte köpa för de tror inte ens på dem själva i Sverige.
Nu står Reinfeldt och Olofsson och vräker ur sig beskyllningar mot just en av dem de själva påstår vara det viktigaste som finns för landets framtid, en av våra framstående entrepenörer. Själva är de ju naturligtvis oklanderliga!
Endast den som aldrig gör något kan ungå att göra några fel. Ett talesätt som verkar vara Alliansregeringens ledord!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0