Svin som hanterar svin visar verkligen på behovet av LAS!

Swedish Meats ordförande var alltså en av dem som tydligen vanvårdat sin djurbesättning av grisar. Han verkar iallafall ha någon form av skam i kroppen eftersom han tydligen gått under jorden efter Djurrättsalliansens avslöjande. (SR om svineriet) Skrämmande att se hur storbidragstagande industribönder så fullständigt struntar i lagar och förordningar som skall vara till gagn för djurens väl och ve. Ytterligare ett skäl till varför djuruppfödning inte skall få bedrivas i industrialiserad form. Och hur fungerar tillsynen, eller rättare sagt bristen på tillsyn från myndigheternas sida?
Det kommer att bli intressant att se utvecklingen av detta och hur berörda personer kommer att göra allt som står i deras makt för att försöka skylla ifrån sig, bortförklara och säkerligen påstå sig vara ovetande och därmed försöka lägga skulden på sina anställda. Ja jag skulle inte bli förvånad om man köper någon anställd till att ta på sig skulden.
Men det yttersta ansvaret det kan man inte köpa sig fri från och personer som beter sig på detta sätt bör inte få vidare tillstånd att vare sig ha hand om djur eller något som helst personalansvar, alltså både djur och näringsförbud.
Vem minns inte turerna i Mariestad häromåret med Moderaten Sten Bergheden som vanvårdade två hästar. Den mannen sitter alltså i vår Riksdag och är med och stiftar lagar och regler kring djurskydd och annat. Ytterligare ett skäl som sannerligen visar hur viktigt det är också med en stark arbetarskyddslagstiftning som t.ex. LAS. Hur skall det gå om sådana här stollar får rätt att också hantera sina anställda som de vill?







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0