Borg har en fördel.

Anders Borg har definitivt en fördel i debatten, han kan inte ljuga sig blå han är ju redan blå. Men ljuga det är han annars väldigt bra på eller om man vill vara snäll så gör han sitt bästa för att slippa tala om sanningen.
Hörde idag Lars Calmfors berätta ang. jobbskatteavdraget att den stora anledningen till att det skulle skapa fler jobb var att det skulle hålla nere bruttolönerna. Att skattesänkningen i sig skulle skapa några jobb pga ökad konsumtion var endast en marginell effekt om det överhuvudtaget fanns ngn sådan sa Calmfors vidare. Något som naturligtvis Anders Borg inte ville höra talas om och redogjorde för hur löneutvecklingen sett ut under deras tid vid makten. Något han inte talade om var årets valrörelse och Svenskt Näringslivs 0 bud där bl.a. IF Metall avtalet nu gav endast 0,8% första året, alltså en reallöneminskning. Den verkligheten var tydligen alltför otrevlig att tala om så Borg gick inte längre än till 2009 i sina jämförelser. Goddag yxskaft! Bra att han kommer fram i debatten för med fler sådana idiotiska analyser lär valet vinnas ganska klart av oppositionen!
Borg utmärker sig på precis samma sätt när han kommenterar de undersökningar som visar hur klyftorna ökat under Alliansens tid. Genom att göra det sämre för sjuka och arbetslösa så får de den största förbättringen när de får ett jobb, sa han igår. Om de får ett jobb borde han ha sagt. Genom att öka klyftorna så tror alltså Borg att han minskar dem. Brist på fantasi har han iallafall inte denne välsmorde smurf.

http://sverigesradio.se/webbradio/




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0