Mer orättvisor i skolan med Alliansen!

De nationella proven rättas olika av olika lärare konstaterar skolinspektionen i en granskning. Det är stora skillnader i lärarnas bedömning av proven. Då skall man veta att det endast är vissa delar av dessa prov som kan bedömas så olika. Och ändå så anses det vara så allvarligt.
Hur olika är då inte betygsbedömningarna i skolan? Ja det är ju självklart att dessa bedömningar sker med ännu större skillnader. Något som Alliansen med major Björklund i spetsen kämpar med näbbar och klor för. Är det något sadistiskt drag som visar sig hos Björklund kan man undra eftersom han så tydligt slåss för att eleverna skall behandlas ännu orättvisare?
Jag har skrivit det förut, betyg är endast en subjektiv bedömning av just den person som gjort den. Vill man ha rättvisa så inför man intagningsprov. Men vill man trots allt, så kan man ändå ha klassvisa betyg som inte har något annat värde än att visa eleven vad just dennes lärare tyckt. Återigen en undersökning som visar att Alliansen ytterligare en gång är helt fel ute.
SVT.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0