Positiva tongångar på medlemsmötet.

Ett mycket intressant medlemsmöte i Lidköping denna kväll där kommunens chefsekonom Anna Cederqvist höll ett mycket trevligt och underhållande föredrag som gick igenom kommunens ekonomi. Lidköping har det definitivt väl förspänt och invånarna är också väldigt nöjda med kommunens service. Det vore nog annat ljud i skällan om borgarna hade fått spara in på än det ena än det andra och höjt alla avgifter på de kommunala tjänsterna.
Efter detta föredrag genomgicks allehanda frågor från första maj till den enda ev smolken i Lidköpings glädjebägare, nämligen friskolornas urgröpning av den kommunala grundskoleverksamheten. De tar elever från olika upptagningsområden vilket leder till att kommunen står kvar med sina utgifter för lokaler etc. Den berömda valfriheten ni vet, som alla skall ha men ingen vill betala till!
Hursomhelst så var det till slut enbart positiva togångar och tankar inför det stundande valet och alla verkade fast beslutna att få ett slut på alla Alliansorättvisor. En sådan orättvisa är ju definitivt frågan om de skattesubventionerade hushållstjänsterna som Alliansen tror skall bli en valvinnarfråga. En åtgärd som skapat 800 st jobb samtidigt som Alliansens besparingar slängt ut 30-40 tusen från sina arbeten inom den offentliga sektorn. Det kallar de "arbetslinje". Man kan definitivt aldrig upphöra att förvånas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0