Varför frågar ingen Reinfeldt ang. statsskulden?

Val, val och åter val. Det är mycket i media nu men frågan är om ngn blir så mycket klokare? Tycker själv att det mest är samma käbbel i debatt efter debatt. Det som oftast är mest intressant i dessa debatter är frågorna som aldrig ställs, tycker jag. En sådan fråga är ang.statsskulden.
Hur mycket vill Reinfeldt amortera på statsskulden under nästa mandatperiod? Hur mycket "kan" Reinfeldt amortera på statsskulden nästa mandatperiod? Hur "skall" Reinfeldt amortera på statsskulden nästa mandatperiod? Det blev visst tre frågor på en gång det men det gäller ju iaf ett ämne.
Har Reinfeldt några ambitioner att med hjälp av statens "överskott" amortera?
Kan, Reinfeldt amortera med hjälp av överskott?
Tänker Reinfeldt enbart amortera med de ev pengar som fås in till statskassan genom utförsäljning av våra gemensamma företag (tillgångar).
Hur stora är i så fall dessa gemensamma tillgångar totalt och således, har vi tillräckligt med gemensamma tillgångar att sälja ut så att det täcker hela statsskulden?
Och om allt sedan är utsålt och nästa kris kommer, hur tänker sig Reinfeldt att problemen skall lösas då?
Eller varför inte rätt och slätt fråga honom om han aldrig kommer att höja några löneskatter (de höjer ju som bekant en massa andra skatter som tobak, sprit m.m.) i framtiden om han mot förmodan skulle regera över en längre period än 4 eller 8 år?
Eller fråga honom på vilket sätt de tog ansvar för skattebetalarnas pengar när de reade ut skolor och förskolor till kraftiga underpriser?  Är det att ta ansvar för skattebetalarnas pengar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0