Piratpartiet, i naivaste laget!

Jag fick en syrlig kommentar av en Piratpartist ang. det nya datalagringsdirektivet som EU tvingar Sverige att införa.

"Men vad gäller Vänsterpartiet så kan man bara hoppas på en statskupp eller dylikt :-( En röst på just V skulle vara en röst för datalagring o allehanda annnat skit (se Alice Åströms inlägg på DN)

En som jag trodde manhaftig kvinna viker ner sig totalt för S o deras GURU (Tomas antichrist Bodström) Huh!"


Problemet är ju knappast Vänsterpartiets då det är EU som tvingar Sverige att införa skiten. Detta EU som Vänsterpartiet till skillnad från Piratpartiet ville stå utanför. Att som Piratpartiet vurma för EU, när man VET hur högerlibaralerna som styr där vill införa den ena övervakningen efter den andra mot invånarna är väl något som borde få dem att tänka till en extra gång.

"PP är för "EUmedlemskapet" till skillnad mot SD btw. Då vi är övertygade att det är just där vi kan göra de största förändringarna o det är där de behövs mest."

Ett något naivt ställningstagande tycker jag om man ser till vilket inflytande Piratpartiet kan tänkas ha i Unionen. Ungefär lika naivt som Sossarna och deras ställningstagande inför medlemsskapsomröstningen. De körde med samma argumentation och fackföreningarna hängde naturligtvis på när GP krävde det för att "lura" medlemmarna att tro att det var den svenska modellen som fortsatt skulle gälla. Tänk vad annorlunda allt kunde varit om man krävt garantier för den svenska modellen och även övriga saker som t.ex. dessa övervakningslagar som EU och USA nu tvingar på oss under förevändning av terroristhotet.
Så man kan ju faktiskt säga att PP och S är lika naiva i sin inställning till EU.
Men att V nu skulle ta skit för något man från början aldrig velat ha men nu blir påtvingat av detta EU som Piratpartiet ivrigt är påhejare av...........? Ja ni hör själva hur det låter!

Här är för övrigt den reservation mot direktivet som V, S och MP gemensamt lämnat.

"Vi anser att den registrering av enskildas förehavanden som genomförs genom datalagringsdirektivet är och får inte vara ett oproportionerligt ingrepp i den personliga integriteten. Eftersom direktivet är beslutat i EU följer det dock av Sveriges förpliktelser som medlemsland att genomföra detta i svensk lagstiftning. Vi anser att det förslag som presenterats av Trafikuppgiftsutredningen bör förbättras på flera punkter. Särskilt viktigt är det att frågan om vilkadata som ska lagras regleras i lag och inte i en förordning.
Det får ankomma på regeringen att vidta åtgärder som tillgodoser vad vi nu har anfört."





Kommentarer
Postat av: zale

"Problemet är ju knappast Vänsterpartiets då det är EU som tvingar Sverige"

Slingra dig inte V:s ställningstagande har mer med statsrådsposter än med EU att göra, motståndet mot repressiva lagar satt inte särskilt djupt.

2010-02-17 @ 01:12:31
Postat av: Oven

Du kanske föredrar att Alliansen får fortsätta att implementera övervakningslagar på USA:s beordran. Jag är ledsen men jag håller inte med dig. Varför stoppade inte Piratpartiet skiten redan hos EU?

2010-02-17 @ 16:50:31
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0