2010-03-16 Västra Götalandsregionen!

"14.45 Nya arvodesbestämmelser

Regionfullmäktige beslutade att höja grundarvodet för mandatperioden 2010-2014 till 58.000 kronor per månad och att dagarvodet ska höjas från 2,3 till 2,5 procent av grundbeloppet.

Arvodesberedningen fick i uppdrag att göra nödvändiga justeringar av antalet ledamöter och ersättare till följd av beslutet om ny politisk organisation.

Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Sjukvårdpartiet och Johan Kanmert (S) reserverade sig mot förslaget till förmån för egna förslag."

 

Sossarna i regionen förnekar sig minsann inte. Efter att ha försökt höja 12% 2008 men misslyckats, så återkom man alltså i år när nu pensionärerna får sänkt pension pga den krympande ekonomin. Något som förresten också beslutats i pensionsöverenskommelsen mellan sossar och borgare. Men själva anser sig alltså dessa sossar och borgare kunna öka sina löner långt utöver vad någon annan (annat än direktörerna inom Svenskt Näringsliv) ens kommer i närheten av. Som sagt pensionerna sänks, löntagarna erbjuds 0-avtal men politikerna ser möjligheten att tillskansa sig mer ur samma krympande kassa. Jag skrev en debattartikel om det för några veckor sedan om att politikerna spottar medborgarna i ansiktet och härom dagen så gjorde de det alltså! Jag skrev också till samtliga socialdemokratiska regionfullmäktigepolitiker som hade mailadress i samband med min artikel. Ett svar fick jag på detta och denna person kunde inte kommentera ärendet eftersom den inte fått någon information i frågan. Goddag yxskaft!

 

Inte att undra på att Sverige rasar i välfärdsligan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0