Gyllenhammar, profitören!

Lyssnade på Ekots Lördagsintervju med P.G. Gyllenhammar och häpnade faktiskt över självgodheten han visade upp. Av någon underlig anledning så har väl även jag lurats av den uppblåsta mediabilden av denne man som vissa också vill kalla "levande legend". Den legendglorian lär vi nog inte höra talas om mer efter denna intervju. Det visade sig att han fortfarande uppbär pension från Volvo på 4 miljoner om året. De första åren efter att han slutat var pensionen 8 miljoner men har alltså nu sjunkt till 4 miljoner. Detta var inget som han behövde skämmas över tyckte han. Han hade ju vigt 23 år av sitt liv till detta företag och då var det minsann berättigat med denna pension. (För jobbet han gjorde fick han 10 miljoner om året. Då!) Vanliga löntagare brukar få nöja sig med en klocka i bästa fall.
Efter detta svarade han även på en del politiska frågor och han ville själv kalla sig liberal. Sossarna var för långt åt vänster och Moderaterna de var för långt åt höger så man kan anta att självinsikten kanske inte är den allra bästa hos denne skojare heller. Märkligt att liberalerna idag talar så mycket om att alla måste bidra annars skall ersättningsnivåerna sänkas drastiskt samtidigt som denne liberalguru utan att bidra med någonting i Volvo ändå har mage att lyfta en ersättning från bolaget på 4 miljoner efter 17 år i overksamhet???????????????? Och hur många andra chefer har inte passerat revy och skall ha pension under dessa 17 år?
Men det är så de fungerar inom borgarpatrasket. Själva är de oförvitliga och upphöjda näst intill gudar medans andra bara skall lyssna utan att ifrågasätta. Tack P.G för att du verkligen hjälpt oss inom oppositionen inför valet genom att visa folk hur cyniska girigliberaler fungerar i praktisk handling! Bidrag låter fult men pension klingar fint, vari består skillnaden i P.G:s fall?






Kommentarer
Postat av: Erik Söderström

Var har du stulit den där bilden?



Är det normalt för vänsterpartister att stjäla?

2010-05-03 @ 21:04:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0