Har ni hört om "kejsarens nya kläder"?

Reinfeldt kom in som den "nye" kejsaren efter Göran Persson. Nu skulle den Svenska modellen bort och rikedomarna överföras från massan till fåtalet igen men naturligtvis under förespegling av det omvända förhållandet. I takt med att Reinfeldts gäng nu omdanat Sverige och verkligheten redan innan mandatperiodens utgång kommit ifatt dem så var det helt plötsligt tomt på politiska idéer från Fredrik. Nu är det enbart attacker på oppositionens (enl. honom) helt horribla förslag som skall lasta den arbetande klassen med det tunga skatte-oket, samt försök att försvara det egna misslyckandet genom att ständigt hänvisa till krisen. Ungdomsarbetslösheten är krisens fel trots att den ökat mer proportionerligt i förhållande till den övriga arbetslösheten som väl troligtvis borde orsakats av samma kris? Då skall man också ha i åtanke Alliansens "alla" revolutionerande åtgärder för att motverka ungdomsarbetslösheten.
Utanförskapet skulle minska, sa man 2006 men så kom, ja just det krisen.
Det skulle löna sig att arbeta, sa man också men man sa inte att det skulle bli socialbidrag för de som var sjuka eller arbetslösa.
Man skulle inte kriminalisera ungar genom att införa datalagar, sa Reinfeldt och menade sedan att man heller inte gjorde det eftersom marknadens privata aktörer själva fick tillåtelse att agera polis.
Bensinskatten skulle inte höjas, sa Reinfeldt före valet, men efter kom höjningen som ett brev på posten.
Skattesänkningarna bestod bl.a. av en ny skatt på trafikförsäkringen (alltså ingen höjning eller?)
Kraftigt höjd A-kassa, särskilt i låglönebranscher.
Försämrad semesterlagstiftning som man kallar förenklad.
Lagförslag som genomförts i rakt motsatsförhållande till remissinstansernas yttranden, för att sedan göras om och göras om igen.
Och när krisen kom till bilindustrin så tog man sitt "ansvar" för statsfinanserna genom att inte göra någonting!
Detta fick till följd att: 24 000 jobb försvann och 21 företag gick i konkurs.
Det är Reinfeldts sätt att ta ansvar det! Endast 4 av de avsatta 28 miljarderna kom bilindustrin till del. Resten ligger kvar eftersom de användes av regeringen som, vad industrin själv kallar "omöjliga lån".

Men nu är det åter valrörelse och det enda Reinfeldt har att komma med är mer av samma politik som han redan misslyckats med, han märker det inte själv bara! Han spatserar på som Kejsaren i sina "nya" kläder!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0