Vad är politik?

Tror inte det är så väldigt många av oss som på ett enkelt sätt direkt kan sättafingret på en specifik sak eller fråga och säga att: -det här är politik!
Här tror jag en del av det vi också kallar politikerförakt döljer sig. Politiken är helt enkelt för otydlig. Det diskuteras och fattas så många beslut över huvudet på människorna att de helt enkelt inte orkar att engagera sig. Kanske det är dags att försöka införa lite mer direktdemokrati att blanda upp med den representativa demokrati vi sägs ha idag. Tekniken gör ju faktiskt detta möjligt. Demokrati skall ju vara makt åt folket!
Ett annat exempel är det som Juholt sa idag att han tycker att vi bör höja bensinskatten. Detta vore ett beslut som idag definitivt skulle göra levnadssituationen besvärligare för folk i gemen. Alltså knappast ett beslut som enligt mig gör livet enklare och rikare för folket som helhet. Därmed är det inte heller ett bra beslut. Det vore mycket bättre att lägga pressen på biltillverkarana att de inte får sälja fossilbränsledrivna bilar efter ex. 2020 eller 2025. Då skulle garanterat alternativen tvingas fram!
Det är så jag tycker att politiken skall fungera. Att göra livet så enkelt och rikt som möjligt att leva, men då för hela folket och inte som nu under Alliansens ledning, enbart för ett litet fåtal redan välbärgade. Riv upp gör om gör rätt, som det skanderades i FRA debatten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0