Hets mot folkgrupp?

Rökning och rökare hamnar allt oftare i centrum i debatter. Så har varit fallet även på Lidköpingsnytt den senaste veckan där ickerökare t.o.m. ondgör sig över att folk röker på sina balkonger.
I Frankrike har de gått ytterligare ett steg och där är det rökförbud på badstranden. Med tanke på att Grotescogänget blev anmält för hets mot folkgrupp efter sitt "Bögarnas fel" nummer på Skansen så skulle man ju kunna fråga sig om inte denna ständiga hetsjakt på rökare också är hets mot folkgrupp isf? Inte minst som det är med statens acceptans som dessa tobaksvaror säljs. Kanske är dags snart för politikerna att bestämma sig för om rökning överhuvudtaget skall vara lagligt eller inte? Eller varför inte börja med att ifrågasätta var alla minderåriga får tag i produkterna? Jag har heller aldrig sett ordningsmakten ingripa mot någon minderårig trots att man ständigt ser dem utanför högstaieskolorna stå och blossa.


Kommentarer
Postat av: Jan Wiklund

Men varför det? Det är väl helt ok att folk röker - under förutsättning att de inte tvingar någon annan att andas in deras rök.



Rökare som klagar över hets är litegrann som sverigedemokrater. Samma gnäll över att inte få vara den som dominerar.

2011-08-08 @ 10:59:47
Postat av: Ove Nordström

Nej tvång är aldrig bra. Men hur "tvingar" man någon att andas in cigarettrök? Sen kan man ju fråga sig om detsamma gäller även bilavgaser etc. etc.

2011-08-08 @ 17:33:08
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0