(S)elmosson ute och cyklar igen.

Kommunens planerade nybyggnation av äldreboende i Lundsbrunn har inte oväntat stött på patrull. Alltså ännu ett överklagat ärende i Götene!
Kommunstyrelsens ordf. Kenth Selmosson (S) är dock optimist och tror att man kan lösa de "problem" som återstår.
Ett av överklagandena gäller att fullmäktige delegerade detaljplanebeslutet till nämnden. Selmosson tror dock inte att detta skall vara något problem eftersom ärendet var uppe i fullmäktige till debatt och att fullmäktige då tog beslutet om delegation.
Hallå!!!!!! Det är just det som är anledningen till detta överklagande! Om inte annat så borde ju Selmosson ha de olagliga valen i färskt minne. De togs också av fullmäktige men befanns olagliga av Förvaltningsrätten.
Såvitt jag har hört så lär det finnas prejudicerande domar även vad det gäller delegation av detaljplaner till nämnder och att detta är olagligt. Men det är väl inget som bekymrar Selmosson? Han kanske har ytterligare ett ärende från Falköping att hänvisa till?


I Källby blev det ju väldigt fint. Synd att inte kommunen kan lära sig att bereda ärenden på rätt sätt, då hade det kanske redan varit grönt ljus även för byggnationen i Lundsbrunn nu?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0