2 dagars fullmäktige är över!

I måndags startade detta extra fullmäktige p.g.a. den nya majoritet som ingått valteknisk samverkan. Det är de "hårt sammansvetsade" S, M, KD, C, FP och MP som ingår. Eftersom de i sina nomineringar använt sig av odemokratiska metoder och helt bortsett från SKL:s riktlinjer för hur nomineringarna skall göras så röstade vi för Götene Framtids förslag att valen skulle vara proportionella, alltså återspegla väljarnas utslag i valresultatet. Det innebar slutna omröstningar, sammanräkningar och fördelning som var mycket tidskrävande. Dock återspeglade resultatet väljarnas önskan, ja iaf nästan. Eftersom mötet ajournerades då kvällen blev sen och resultatet klent så ajournerades mötet tills idag.
När vi kom dit idag hade det tydligen hänt grejer inom "samverkanspartierna" (sexalliansen) tydligen och de tycks ha insett att de inte kunde manipulera de demokratiska spelreglerna längre. Så valberedningens presidie hade haft ett möte (de hade inte lyckats få tag i vår representant dock, av ngn anledning ;-)) och nu var inte GF utkastade längre. Så dagens fullmäktige gick riktigt smidigt. Undantaget var väl 100 miljonersmannen Bo Bergsten (KD) som gick upp och påstod att vi hade en samverkan med GF och SD????? Tydligen ser han precis som sossarna att det måste finnas en samverkan för att man röstat likadant i en demokratisk församling trots att röstningen gällde att försvara de demokratiska spelreglerna. Säger väl kanske mer om Bo Bergsten än vad det gör om oss och tydligen ogillar han att vi respekterar demokratin. Man kan undra om han talat med S. ledningen innan?
Alla val fick för övrigt göras om idag, även de som trots allt hanns med i måndags. Fullmäktige ledningen visste tydligen inte hur det skulle räknas och den informationen har de senare fått av ett av fullmäktiges partier (GF). Ytterligare en anledning till att det gick så smidigt idag kanske?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0