Flytta nationaldagen!

Av någon outgrundlig ej folkligt förankrad anledning så bestämde våra riksdagspolitiker åt oss för ett antal år sedan att vi skulle ha en nationaldag den 6 juni.

Härav bestämdes också att man skulle slopa annandag pingst som s.k. röd dag, för man kunde ju inte låta folk få ytterligare en ledig dag så där hur som helst. Viktigare var det inte med en nationaldag tydligen. Legitimitet?

Nu är det midsommarafton, ja eller i alla fall nästan midsommarafton. Även denna dag har ju fått ge vika för att vi skall kunna effektivisera arbetet i landet och höja BNP. Men i almanackan så är det idag midsommarafton trots att det inte är årets längsta (ljusaste) dag.

Midsommarafton är en dag som i stort sett alla på ett eller annat sätt vill fira. Det är en traditionsdag utöver det vanliga och detta borde våra riksdagspolitiker ha insett när de ”skapade” nationaldagen.

Så slopa denna skapade nationaldag, strunta i annandag pingst och låt midsommarafton återigen hamna på sin rätta dag, nämligen årets längsta dag och låt midsommarafton samtidigt bli Sveriges nationaldag!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0