Något för djurrättsaktivister att fundera på?

Den svenska jägarkåren utmålas med jämna mellanrum för att vara blodtörstiga mördare och djurplågare. Självklart så sker det olyckor i form av skadeskjutningar, men så är det med allt som människan är inblandad i eftersom människan helt enkelt inte är perfekt. Det finns även vårdslösa jägare som aldrig borde få vara ute i skogen med ett gevär i hand men det är oundvikligt att förhindra även om man i Sverige kommit långt genom utbildningsinsatser.
Tycker faktiskt att bilismen är väldigt jämförbar i sammanhanget. Mängder med djur skadas och går en plågsam död till mötes efter att ha blivit påkörda av bilar. Ingen kallar bilförarna för djurplågare eller blodtörstiga mördare för det. Det finns även många rent vårdslösa bilförare som aldrig borde sitta bakom en ratt, trots den gedigna utbildning vi har för att få ett körkort. Och tänk vad människor som tragiskt omkommer i trafiken. Är alla som orsakat en olycka mördare för det?
Nej olyckor händer alltid där människor är inblandade och ingen bilist orsakar väl medvetet en olycka eller kör på ett djur, lika lite som jägarna avsiktligt skulle skadeskjuta ett djur. Det finns nog ingen jägare som inte känner bedrövelse efter en skadskjutning.

När man sedan har sett SVT:s reportage om hur djur slaktas utan bedövning genom att fastspända få halsen avskuren tills de efter åtskilliga minuter avlider av blodförlusten så blir man minst sagt förbannad. Nu sker ju inte detta i Sverige men väl inom detta förbannade EU som skall vara så bra för oss. Slakterier i EU använder denna grymma slaktmetod medvetet för att tjäna mer pengar då de skaffar sig en konkurrensfördel eftersom slaktmetoden sparar tid. Osund konkurrens mot våra svenska bönder, även om det är det minst upprörande i sammanhanget. Samma EU har ju samtidigt väldigt svårt att acceptera den svenska företeelsen snus. Tala om att sila mygg och svälja kameler! Sen skall man ju inte tro att den svenska djurhållningen av idag är perfekt. Där får man väl se djurrättsaktivisterna som ett djurhållningens "körkortsprov" eller jägarexamen. Alla verksamheter behöver kontinuerligt granskas och prövas för att hålla de värsta avarterna borta.
Men se gärna inslaget från SVT en gång till och ta ställning till vem ni tycker är värst, bilföraren, jägaren eller slaktaren?
SVT

Vidrigt är ju bara förnamnet!


Kommentarer
Postat av: Lasse Strömberg

Jag såg inslaget. Det är lika förfärligt med halalslakt. Att religionen har sådan makt att den till och med kan ge upphov till djurplågeri. Förutom allt annat negativt religion av alla schatteringar för med sig.

Inga bilförare kör på djur med vilja? Jag har sett bilförare som kört på katter med flit. Troligen för att de helt enkelt anser det finns för många katter i närområdet.

2012-02-14 @ 07:47:09
URL: http://fotolasse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0