Även LO är i kris!

Det är inte enbart sossarna som har kris inom arbetarrörelsen. Även LO har ju sin kris och denna kris får en osökt att dra paralleller till S-partiets kris. Ja inte krisen i sig men oförmågan att förstå den och framförallt orsaken till den.
När S bestämde sig för att vara för EU så hängde ju LO på i detta race. Inte så konstigt att de sedan tappar medlemmar när man ser alla avarter som medlemsskapet lett till och som drabbar löntagarna. Något som både LO och S lovade aldrig skulle kunna inträffa.
Det är alltså EU-politiken återigen som är det stora spöket.
En annan sak är LO:s och fackförbundens stora aktieinnehav. Ledningarna sitter i en massa styrelser och uppbär fina ersättningar privat för detta. Man har alltså dubbla lojaliteter och frågan är då om man verkligen sätter en enskild medlems intressen framför sitt egna aktievärde? Oavsett vilket så undergräver dessa frågor allvarligt förtroendet för LO.
Nu står alltså S utan partiledare igen. LO skall snart välja ordförande efter den mycket svaga Lundby-Wedin. Medlemmarna göre sig icke besvär naturligtvis. Ja medlemmarna ja. Läste att man var väldigt nöjda i LO nu för att de "bara" hade tappat 25 000 medlemmar 2011. Bästa resultatet under hela 2000-talet skrev de i LO tidningen. Minst dåliga resultatet under 2000-talet hade jag nog föredragit att skriva om jag skrivit det själv. Men det säger väl en del om krisen detta också?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0