Juholts avgång föga överraskande.

Att S är ett parti i kris behöver ju knppast skrivas. Men det är förvånande hur svårt man har att komma fram till en analys om varför.
Något som visade på detta var när man valde Mona Sahlin till partiledare. Hade man haft någon kontakt med väljarkåren då, så hade man insett att det valet var fullständigt vansinnigt för partiet.
När sedan Juholt valdes så hade processen fram till detta val redan varit förödande då det lett till stora personliga påfrestningar och motsättningar. En som verkligen fick känna av detta var Thomas Östros. Sättet som han sedan avtackades på var ett riktigt lågvattenmärke. Baylan fick en enorm bukett rosor av Juholt och Östros stod ensam vid sidan av med en ynka ros som tack. Vuxenmobbing på hög nivå och den händelse som direkt fick mig att inse att Juholt verkligen inte var en man som borde få chansen att leda Sverige. Han blev nu också enbart en parentes i den socialdemokratiska historien.
Men de grundläggande politiska problemen för S är jag personligen övertygad om står att hitta i deras Europapolitik och deras framtvingande av EG medlemsskapet med fackets hjälp. Det var definitivt droppen som fick bägaren att rinna över för många på verstadsgolven. När sedan allt som Vänsterpartiet varnat för har slagit in, det ena efter det andra som ex. lönedumping och sossarna fortsatt ville ge sken av att de hade situationen under kontroll så var krisen ett faktum. Sossarnas kris är alltså enl. mig inte en fråga om dagspolitiska frågor, utan att man i en slags storhetsvansinne (G.P.) övergav sina grundläggande politiska ideal till förmån för "den store" (G.P. igen) ledarens personliga önskemål om att bli historisk. Göran Persson var den som definitivt slog sista spiken i sossekistan när han genom att bedriva borgerlig politik (vilket han blev tvungen till tack vare globaliseringen genom EU) som slog mot de som hade det sämst samtidigt som han lät klyftorna i samhället eskalera.
Så om sossarna skall lösa sin kris så tror jag att de måste göra upp med sin ideologiskt rent felaktiga europapolitik. Men kommer de dit? Nej risken är nog lika stor att de nu istället går i rakt motsatt riktning och antar europakten eftersom Juholt nu är "ur vägen". Då lär deras ras fortsätta och vi i Vänsterpartiet får tacka och ta emot den tillströmning av väljare som lär komma då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0