Momssänkningen, bra eller lika dålig som Carl Bildt?

Annie Lööf och Tommy Waidelich debaterade sänkningen av restaurangmomsen i SVT nu på morgonen. Ingen höjdardebatt precis, därtill var debattörerna alldeles för dåliga båda två. Och det är klart att försöker man debattera effekterna av en sån reform efter endast tolv dagar så kan det inte bli så mycket till debatt.
Helt klart är att regeringen riskerar en stor prestigeförlust om denna (enda) reform floppar helt. Fortfarande går mer än var fjärde ungdom arbetslös och alla dessa lär knappast få jobb i restaurangbranschen, så tillvida är ju denna reform redan ett fiasko.
Hur det sedan skall stärka Sverige i den globala konkurrensen det vet nog bara Reinfeldt och Borg. Men det förefaller korkat när det redan kommer varningssignaler från exportindustrin att som enda åtgärd i Sverige sänka restaurangmomsen..
Reinfeldt flaggar ju nu också för att det inte heller blir något femte jobbskatteavdrag under mandatperioden. Då har det alltså inga positiva effekter för landet att sänka skatterna, annars borde han ju sänkt dem mer för att få ytterligare fart.
Verkligheten börjar bli tuff för Reinfeldt att hantera nu när det gäller ekonomin iaf. Tur för honom att han tillfälligt kan flytta fokus till Etiopien och de fängslade svenska journalisterna där. Men lyckas de inte få dem fria efter en nådeansökan så ser det nog riktigt mörkt ut för regeringen Reinfeldt framöver. Särskilt med tanke på Carl Bildts smutsiga byk i denna fråga. Det vore nog nådastöten för Bildt som utrikesminister, även om han officiellt aldrig skulle få gå på grund av detta. Då hittar de på andra skäl till varför han lämnar, men det är betydelselöst i sammanhanget. Folket läser självklart mellan raderna i sådana här härvor.

Vi behöver inte en utrikesminister med oljefläckar på kavajen, som Jonas sa!


Kommentarer
Postat av: Jan Wiklund

Såvida de inte vinner på walk-over! Oppositionen har ju inte heller några vidare svar på de nödvändiga frågorna: Hur ska vi få slut på pyramidspelsekonomin och få igång en ekonomi byggd på materiell produktion? Och hur ska man göra detta utan att jordens resurser töms ut?

2012-01-12 @ 09:54:10
URL: http://gemensam.wordpress.com
Postat av: Ove Nordström

Bra frågor Jan men jag tror vi redan är på rätt väg. Nu har vi lyft några elementära frågor som redan har börjat att flytta fokus i den riktning du talar om. Jag tror att bankdelningslagen kommer att ytterligare bidra till detta. Arbete skapar värden men spekulation skapar bara luft, det är detta vi måste få fokus på så att vi kommer bort från spekulationssamhället. Visst kan det vara roligt att vinna på V75 eller Lotto, men det är väldigt få förunnat att få en livslång trygghet i detta, för sig och sina familjer.

2012-01-12 @ 10:56:39
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0